Narrativa

Jo parlo Calero nova.jpg
Jo Parlo Calero   (2019)
i tu també ho hauries de fer!

ISBN 978-84-17464-52-3  2ªEdició (2019)

 

Les tradicions i la llengua són dos dels pilars fonamentals on se sustenta un País i per això cal conservar-los.

A La Cala (l'Ametlla de Mar), sempre s'ha parlat “lo calero”, una d'aquestes variants dialectals on el català normatiu ha rebut les influències dels primers pobladors del Grau de València, de la gent que va baixar riu avall, castellanismes dels que venien de fora de Catalunya i sobretot de la terminologia marinera i especialment pescadora.

Partint del Facebook, de la parla de la meva família, calera de tota la vida, anotant totes les expressions que vaig escoltant entre la gent gran i, amb el compromís de Joan Rebull de donar-me un cop de mà, vaig començar aquesta petita recopilació amb molta il·lusió, intentant fer un llibre que sigui entenedor i de fàcil lectura, pels caleros i forans, i a més divertit.

Llàgrimes de sal definitiva 2021.jpg
Llàgrimes de Sal (2012)

ISBN 1704151720761 (4ª Edició 2020)

Novel·la apassionant, que narra la insòlita i estreta relació que manté un jove entre la mar, l'amor i la supervivència. Ens mostra la duresa i la tendresa dels homes de la mar i la capacitat de sacrifici.

Ambientada als anys quaranta barreja realitat i ficció, fent un retrat detallat de situacions extremes en el dia a dia del protagonista. L'Arnau, un nen educat en una família d'arrels marineres, per dramàtiques circumstàncies de la vida, es veurà obligat a madurar abans d'hora.

De part certa 2020.jpg
De part certa (2017)

ISBN 978-84946503-2-1 (3ª Edició 2020)

 

En aquests setze relats, l'autor ens transporta amb una prosa senzilla, intimista i de fàcil lectura, a mons desconeguts, complexos i de vegades convulsos. Amb estil propi, mescla delicadament la prosa imaginativa i polsims poètics que atraparan al lector en una teranyina de la qual difícilment en podrà sortir. L'Àngel, força crític amb la societat actual, amaga rere cada conte, de manera intencionada, un missatge per fer-te reflexionar seriosament sobre situacions quotidianes.

Un grapat d'històries que no admeten una sola lectura i que ben segur no et deixaran indiferent.

Portada Escacs Nou.jpg
Escacs un regne màgic (2012)

ISBN 9781521885529

Conte infantil que, en forma d'aventura fantàstica i de manera divertida, introdueix als menuts en el coneixement del món dels escacs.

Dues nenes i dos nens, acompanyats un gos força valent, s'aventuren pel bosc a la recerca de la casa del bruixot...

Una història que barreja llibres, conjurs, màgia, cooperació, respecte, honestedat i moviments estratègics.

Es recomana que la lectura sigui a la vora del foc i davant un tauler d'escacs, realitzant els moviments que s'indiquen, per donar vida als personatges.

IMG_20200708_205056.jpg
Pells de Sorra i Escates (2020)

ISBN 978-84-121962-6-9

Anys 80, l'Haixix entra pel delta de l'Ebre. Dues classes socials contraposades lluiten contra la mateixa xacra.

Una llàgrima perduda de la deessa Timanfaya que marca el destí, mentre un petit xarlet obre ales per vigilar cada moviment dels protagonisstes.

Baix Ebre, Barcelona, Tenerefi i Israel, els escenaris.

Lluites existencialss, amors passionals, guerres cruentes, obsessions, supersticions i missteris s'entremesclen  amb la sorra, la sal i les escates, en una història difícil d'oblidar.